Saturday, 17 September 2016

Tips Urus Bisnes Bagi Ibu Yang Sibuk

Ramai jgk kawan-kawan yg tnya akak, mcmna akak blh buat biz Shaklee sedangkan akak ni bz (bz ke?) dgn kerjaya dan anak2..akak nak explain pun tak tahu mcmna tapi ada bbrp perkara yang akak nak kongsikan.

Yang penting sekali kita mesti jd "multifunction".. jd tangan sotong..akak biasanya akan buat bbrp kerja dalam satu masa..klu tak buat mcm ni rasanya memang xdpt la nak handle bis Shaklee ni..

Biasanya akak buat bis Shaklee ni hanya menggunakan HP akak ni je..jd walau tgh dodoikan anak, menyusu anak, suapkan anak..akak masih blh buat order online atau buat poster atau sharing promosi dan kebaikan Shaklee..kalau ada ms baru nak tgu mengadap komputer mmg tak jadi kerja la..

Aplikasi Android yang sangat membantu 


Kadang-kadang sambil makan, menunggu mknn kat kedai, dlm keta semua jadi kerja..dan sudah semestinya lah aplikasi-aplikasi kat android ni sgt membantu memudahkan kerja2 bisnes akak..buat poster guna hp je, tgk lah brp aps utk edit poster yg akak ada..kadang-kadang tak sampai 5 min dh siap.

Update entri blog pun guna hp..schedule post di fb akak guna buffer..mmg semua aps ni sgt2 membantu urusan bisnes akak..

Apa yg penting kena pandai cari masa kita..godek2 sana sini insyaAllah ada je masa kita di celah2 masa kita yang ada 24 jam sehari tu..ini je lah cara akak uruskan bisnes walau sibuk bekerja dan di rumah sibuk uruskan anak sorang diri..

Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih kan? Nak join akak buat bisnes Shaklee? Meh contact akak jangan malu-malu.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:



 ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.