Saturday, 17 September 2016

Kisah Bagaimana Saya Mula Kenal Shaklee

Pertama kali kenal Shaklee..Masa tu penghujung tahun 2011, akak tgh survey suplimen utk diri sendiri..nak hilangkan letih2 badan sampai kdg2 terlelap waktu memandu.



Masa tu akak ada usha post fb sorang kwn di Bintulu dulu..dia dok promote pasal Shaklee..pastu dia ada approach akak melalui pm, bgtau dia jual Shaklee..akak pun bgtau la apa masalah akak n dia suggest vitamin yang sesuai. Masa tu akak ambik set asas iaitu Vit C, Vitalea & B Complex.


Alhamdulillah selepas hampir sebulan akak amalkan set asas td, akak sgt puas hati dengan kesan yang akak alami..akak ada repeat order dgn kwn td..masa tu dia ada ajak akak join Shaklee tapi akak cakap tak berminat..lgpun akak bukan nak berbisnes kata akak..


Tak lama lepas tu akak pregnantkan anak ke5, Hanis. Masa tu akak decide nak ambik Shaklee sepanjang kehamilan. Masih beli dgn kawan tadi. Dia ajak lagi join ahli, tapi hati belum terbuka nak join.


Nak dijadikan cerita, sepanjang hamil tu akak berkenalan dengan seorang penjual barang2 baby kat fb jgk..mmg xpernah kenal sebelum ni..kenal kat fb je. Akak bbrp kali membeli brg baby dari beliau..


Sehinggalah masa dlm pantang tu, akak tgk penjual tadi dok jual Shaklee lak..dia dok post pasal Shaklee. Akak pun tumpang la komen ttg kesan set hamil yang akak ambik ms ngandung Hanis tu..


Lepas beberapa ketika, penjual tadi pm akak tanya akak dh jd ahli ke..dia pun cerita pasal kelebihan jd ahli..ms tu akak ckp tak minat. Xnak join lah akak ckp..belum terbuka hati nak join tu.


Lepas kali ketiga dia pujuk akak join ahli, baru akak terbuka hati nak join Shaklee..tu pun sebab nak dpt harga ahli je. Masa tu lg 2 minggu nak masuk kerja lepas cuti bersalin..


Lepas hampir 2 minggu dok baca perkongsian dlm group yg upline add, br terbuka hati nak share kebaikan Shaklee kat fb. Nak cuba2 je.. alhamdulillah sambutan amat baik..bonus pertama akak dh dpt RM500+! Hebat kan? Suka-suka je tu..


Akak join bulan Sept 2012, bulan Disember 2012 akak naik rank Supervisor..kira rank pertama dalam Shaklee..masa tu bonus akak hampir RM2000, belum cmpur insentif naik rank yang Shaklee bg lg..best sgt terus semangat sbb buat sambil-sambil je..


Alhamdulillah, lepas pada tu akak terus mengorak langkah ke depan bersama Shaklee..sampailah sekarang. Dan orang yg bertanggungjawab bawa akak dlm Shaklee tak lain dan tak bukan adalah penjual online td lah..tak jemu pujuk akak join Shaklee..dr mula bg tunjuk ajar akak sampai la sekarang masih menyusahkan beliau walaupun akak ni anak sulung Shaklee beliau.


Post ni akak dedikasi khas kepada penjual online td a.k.a mak Shaklee akak iaitu org dlm gambar ni..ummi Mai Md Saupi..terima kasih bawa akak dlm bisnes ini..:)

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:


 ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.