Saturday, 17 September 2016

Apa Yang Saya Buat Dengan Bonus Shaklee?

Untuk pengetahuan korang semua, tiap2 15 hb Shaklee akan bayar cash bonus kpd semua SID nya yang bekerja keras utk bulan sebelumnya. Shaklee masukkan terus dalam akaun bank masing2, mcm gov staf dok dpt gaji tu la..cuma bezanya Shaklee bagi tgh bulan.



Bonus Shaklee bg ni ada mcm2 jenis..yg biasa SID dapat tu bonus berdasarkan hasil jualan yg mereka capai pada satu2 bulan. Lagi banyak jualan dibuat, lagi banyak lah dia akan dpt bonus..tak kira dia berada di level mana.

Satu lagi bonus yang Shaklee bagi dalam bentuk cash ialah Bonus atau Intensif Kereta. Bonus kereta ni hanya diberi kepada leader yang dah layak berdasarkan kriteria tertentu termasuklah mesti mengekalkan jualan pada tahap2 tertentu setiap bulan.

Dan akak salah sorang yang dah merasa Car Bonus dr Shaklee..Nampak tak replika kunci besar dlm gambar ni? Ha..tu lah akak terima awardnya masa National Conference Shaklee 2014..dan sampai sekarang akak masih terimanya setiap bulan.

Nilah kereta yg akak beli dan bayar bulanan menggunakan car bonus Shaklee ni. Hatta waktu buat application utk loan keta ni pun akak guna bonus statement Shaklee je. Rasanya kalau nak beli keta ni guna duit gaji je mmg tak mampu kot..maklumlah gaji bulan2 tu byk betul jalan keluarnya..haha

Selain drpd byr bulanan keta, dgn bonus Shaklee jg akak dpt buat mcm2..antaranya infaq bulanan, zakat, simpanan, beli stok, main kutu utk diri sendiri dan mak abah dan juga perbelanjaan rumah.

Alhamdulillah..dgn jalankan bisnes Shaklee secara part time ni byk sgt membantu situasi kewangan keluarga akak..maklumlah keluarga yang agak "besar" ni mmg memerlukan perbelanjaan yang besar jgk setiap bulan. Man jadda wajada. Kalau kita tak berusaha, kita tak bantu diri kita, siapa lagi yg akan bantu kita kan? Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih.


Kalau korang masih tercari2 pendapatan sampingan utk membantu keluarga, meh la kita sembang2 ttg bisnes Shaklee. Contact je akak jgn malu2 ya.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:



 ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.