Saturday, 6 January 2018

Teknik Blog dan Vlog Tingkatkan Jualan Bisnes Online


Sales ni umpama nyawa bagi peniaga tak kira sama ada online @ offline. Kalau takde sales mcmna perniagaan nak maju betul tak?

Sebelum ni akak agak buntu memikirkan macamana lagi nak upkan personal sales akak. Maklumlah klu hanya guna medium fb, insta n blog akak mmg kurang jg dpt bg fokus 100% sbb akak kan bekerja. 



Kiranya klu buat sharing di fb n insta pun hanya waktu ptg atau malam n pd hari cuti je lah.

Alhamdulillah..lepas setahun mula mencuba guna medium vlog (youtube), personal sales akak meningkat dan berganda dari sebelum ni. 

Syukur sangat hasil kesabaran menunggu dan menggunakan salah satu teknik halimunan ni, sekarang ni boleh dikatakan hari-hari ada prospek vlog wassap tanya pasal vitamin Shaklee.

Dan alhamdulillah, anak cucu Shaklee akak pun dh ramai yang mula bervlog. Akak selalu ingatkan, abaikan je segala perasaan malu, rendah diri dan sebagainya kalau nak sales masyuk. 

Sebenarnya ia bukan hanya.semata-mara sebab sales tapi rasa kepuasan lebih manis bila customer wassap feedback.positif yg mereka dpt.

whatsApp dari customer vlog


Ini salah satu wassap yg akak dpt mlm td dr cust vlog yg bertanyakan tentang vitamin utk kebas2 yg beliau alami.

Bak kata pepatah: man jadda wajada..sape rajin usaha dia akan dapat. Akak doakan semua downlines akak yg tak putus2 berusaha akan dpt hasil positif nanti..amiin.


Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:


 ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.