Monday, 27 March 2017

Resveratrol Amat Baik Untuk Pesakit Alzheimer

Penyakit Alzheimer adalah keadaan dimana seseorang itu mengalami kesusutan daya ingatan, menurunnya kemampuan untuk berfikir dan bercakap serta perubahan tingkah laku si pesakit akibat kekurangan fungsi otak secara drastik mahupun perlahan-lahan.

sumber: google

Penyakit Alzheimer bukanlah 'nyanyuk' biasa, yang sekadar proses penuaan. Tetapi ia adalah sejenis penyakit kehilangan fungsi saraf otak yang teruk dan perlu diberi perhatian serius. Kebiasaannya berlaku kepada warga tua yang berumur 60 tahun ke atas.

Antara tanda atau gejala penyakit Alzheimer

1) Sering terlupa aktiviti atau pekerjaan yang dilakukannya. Contohnya dimana letaknya kunci rumah dll.
2) Kesukaran utk membaca dan berkomunikasi.
3) Tidak kenal atau ingat tempat, masa contoh alamat dan kedudukan rumah sendiri. Tidak kenal diri sendiri.
4) Sukar melakukan tugas-tugas seharian.
5) Selalu mendengar suara-suara halus.
6) Mood berubah secara tiba-tiba seperti cepat marah.
7) Personaliti dan keperbadian juga berubah.
8) Sukar untuk membuat sesuatu keputusan.
9) Kesukaran mengenalpasti objek dan lain-lain

Bagaimana Resveratrol Dapat Membantu Pesakit Alzheimer?

Para saintis mendapati bahawa fungsi Resveratrol mampu melindungi sel otak daripada penyakit berkaitan saraf otak seperti Alzheimer ini. Otak pesakit yang mengalami Alzheimer akan menghasilkan peptida yang tidak normal atau protein yang dipanggil Amiloid Beta. Protein ini mewujudkan oksidatif stress dan menghasilkan jumlah radikal bebas yang sangat tinggi.Penyakit ini juga akan menghasilkan plak pada otak. Kesemua faktor ini akan menyebabkan kerosakan pada sel-sel otak yang sihat dan menyebabkan neurodegeneration pada pesakit Alzheimer.

Kajian menunjukkan bahawa Resveratrol berupaya memastikan kelangsungan sel-sel otak utk terus hidup dan melindungi otak daripada oksidatif stress dan memusnahkan radikal bebas.

Vivix Shaklee mengandungi Polifenol dan 10x ganda Resveratrol berbanding resveratrol biasa. Vivix berbeza dengan vitamin antioksidan lain kerana ia adalah satu-satunya suplimen yang boleh memberi kesan sehingga ke peringkat sel.

Vivix ShakleeVivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.
* Serba asli. Bakal dipatenkan. Kandungan utama telah diuji secara klinikal. Eksklusif untuk Shaklee.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut: ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.