Sunday, 2 April 2017

Bahaya Radikal Bebas Penyebab Penyakit Neurodegeneratif

Akibat kerap terdedah kepada radikal bebas, otak kita akan mengalami oksidatif stress dan membuka ruang kepada pelbagai penyakit termasuklah penyakit neurodegeneratif.

Apakah penyakit neurodegeneratif ni? 

Neurodegeneratif merupakan suatu keadaan patologi pada sel saraf dimana sel saraf tersebut mengalami kehilangan struktur atau fungsi sebenarnya secara berperingkat-peringkat.Antara kesan penyakit neurodegeneratif yang paling ketara dapat dilihat ialah kemampuan otak dan berfikir pesakit yang terganggu dan tidak dapat berfungsi dengan baik. Ia juga boleh menyebabkan penurunan fungsi otak dari segi memori dan mengingat. 

Antara contoh penyakit neurodegeneratif ialah Alzheimer, Parkinson dan mereka yang mengalami masalah berkaitan memori, susah untuk mengingat, kurang fokus dan tumpuan. Dan harus diingat bahawa, penyakit Alzheimer dan Parkinson ini bukan hanya terjadi kepada mereka yang berusia lanjut, 80 atau 90 tahun ke atas sahaja. Bahkan ada juga pesakit yang baru berusia 40-an dan 50-an!

Ha..salah satu punca kepada penyakit-penyakit ini ialah banyaknya tubuh kita terdedah kepada radikal bebas, melebihi antioksidan yang ada dalam tubuh kita. Keadaan inilah yang menyebabkan oksidatif stress berlaku yang menyebabkan sel-sel tubuh makin rosak dan menurun fungsinya.

Pengambilan vitamin-vitamin antioksida dapat membantu memperbaiki keadaan ini. Vitamin-vitamin antioksida Shaklee adalah seperti Vitamin A (Carotomax), Vitamin C dan vitamin E. Namun untuk kesan lagi kebaboom, ambillah Vivix si tonik ajaib Shaklee.4 fungsi utama VIVIX dalam membantu memulihkan sel2 rosak;

- Melindungi dan memperbaiki selular DNA.

- Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.

- Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria.

- Ramuan Vivix adalah 10x ganda lebih hebat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) bantu memperlambatkan pembentukan protin AGE.

Amalkan Vivix setiap hari untuk meningkatkan tahap kesihatan kita kerana Vivix adalah satu-satunya suplimen yang boleh membantu kesihatan tubuh dari peringkat sel.

Untuk info dan order, boleh hubungi akak di talian 016.8867098 (Najihah)