Tuesday, 4 April 2017

Cara Pulihkan Ekzema dan Elergi Orang Dewasa Supaya Tidak Tergaru-Garu Lagi

Kebiasaannya bila kita mendengar tentang penyakit ekzema atau elergi, kita mungkin menyangka ia bukanlah penyakit yang berbahaya. Ia hanyalah berkait dengan kulit, hanya garu-garu sahaja. Tapi, tahukah kita bahawa ekzema dan elergi yang kronik boleh menyebabkan kehidupan individu yang mengalaminya tidak tenang, susah untuk bergerak, kesakitan, susah untuk makan, susah untuk tidur dan macam-macam kepayahan lagi.


Situasi mereka ini seolah-olah seperti digigit oleh 1000 ekor nyamuk setiap hari. Bayangkan betapa peritnya kesakitan mereka yang mengalami ekzema kronik. Bukan itu sahaja, rasa gatal itu  lazimnya akan diakhiri dengan ruam merah, kulit mula menjadi berair, bengkak, berdarah, serta akhirnya menjadi kering dan bersisik sebelum kembali kepada keadaan asal jika penghidapnya mempunyai tabiat suka menggaru.Perlu bagi kita untuk tahu lebih lanjut tentang penyakit ekzema dan elergi ini. Ia adalah sejenis penyakit kulit yang mana kulit adalah tisu yang melindungi seluruh tubuh kita. Dan kita mesti tahu bahawa kulit sangat sensitif terhadap sebarang perubahan yang berlaku di sekeliling kita.


Kenapa ekzema mudah berjangkit pada kulit?

Kulit kita adalah lapisan paling luar yang terdedah secara terus dengan segala unsur alam sekitar termasuk dari segi cuaca hujan, panas, habuk dan sebagainya. Sebab itulah, kulit kita mudah terkena serangan pelbagai penyakit yang menyebabkan rasa ketidak selesaan pada tubuh.

Punca berlakunya ekzema sebenarnya masih tidak dapat dipastikan secara tepat. Namun, berdasarkan kajian, terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan ekzema berlaku antaranya:

 • Penggunaan sabun pencuci atau detergen.
 • Keadaan cuaca yang panas.
 • Elergik kepada persekitaran.
 • Elergik kepada pemakaian barang kemas.
 • Terlampau stress.
 • Kuat Berpeluh.
 • Barang kosmetik yang tidak sesuai.
 • Elegik kepada jenis fabrik tertentu.
 • Air berklorin. 
Set Ekzema Shaklee Untuk Dewasa.

Terdiri daripada:

1) AlfalfaAlfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien
dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis.
Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula yang pada asalnya dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa berkualiti tinggi yang ditanam di California bagi produk ini bagi memastikan sumber bahan mentah yang kaya dengan pelbagai nutrien termasuk kalsium, fosforus, zat besi dan  magnesium di samping klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.
 • Alfalfa daripada sumber semula jadi
 • Setiap sajian membekalkan 300mg kalsium, iaitu bersamaan dengan satu gelas susu
Alfalfa. Sumber semula jadi pigmen klorofil, vitamin dan mineral surih. Segalanya tersedia di dalam Alfalfa Complex.

2) Vitamin CShaklee Sustained Release Vita-C PlusTM menawarkan manfaat vitamin C tulen melalui kaedah penghantaran proprietari serba semula jadi yang berperanan melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam tubuh.
Vitamin C ialah nutrisi yang diperlukan untuk pelbagai fungsi termasuk ketahanan imun, integriti sel, kesihatan gigi, gusi, tulang dan fungsi tubuh secara amnya.

3) B ComplexShaklee B-Complex membekalkan spektrum vitamin B yang lengkap dalam kuantiti yang seimbang bagi memenuhi masalah kekurangan vitamin B dan menyihatkan tubuh anda.
Perbezaan Shaklee
Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten
B-Complex dilengkapi sistem engangkutan nutrient berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting - asid folik. Kuantiti asid folik yang mencukupi dalam diet wanita hamil telah terbukti berkesan untuk mengurangkan risiko kecacatan otak atau saraf tunjang pada bayi yang baru lahir.

 4) Garlic

Bawang putih sering digunakan secara tradisional untuk menjaga kesihatan tubuh secara amnya. Alisin, bahan aktif dalam bawang putih, telah terbukti berkesan untuk menyokong dan memelihara kesihatan tubuh melalui pelbagai tindakan.
 • Membantu mengekalkan tubuh yang sihat
 • Rumusan tersendiri Shaklee
 • Menggabungkan manfaat kesihatan bawang putih dan rosemary
5) Nutriferon (add-on)NutriFeron® merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.
 • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
 • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun
Testimoni Pesakit Ekzema dan Elergi

Jika anda mempunyai simptom ekzema atau elergi, bolehlah berikhtiar dengan vitamin Shaklee. Anda boleh membeli terus secara online untuk pembelian segera dengan klik butang order di bawah.
Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:


 ✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.