Sunday, 4 June 2017

Dah Kerja Pensyarah, Kenapa Akak Masih Buat Bisnes Shaklee Secara Part-Time?

Mesti ada yang tertanya2 jgk, kenapa la Dr. Najihah ni dah kerja pensyarah tp masih buat biz part-time jual Shaklee. Betul tak? Baik korang mengaku, mesti ada yg tertanya2 ni, kan?




Kisah permulaan akak dgn biz Shaklee ni sebenarnya mgkn kebetulan saja. Akak dulu mmg suka berniaga. Tak payah tgk la zaman kecik2 dulu, kita tgk dari zaman akak start kerja di UPMKB je lah.

Mcm2 akak suka berniaga, antaranya kain baju..kain ela utk buat baju. Siap order dr pembekal di Sungai Petani..kdg2 ambil dr mak je..sbb mak akak pun kira mcm supplier la jgk cara org kg. Tak ckp dgn tu, setiap kali balik kg mesti bw berkotak2. Ha..dulu kakak ipar pun jd supplier utk kain ela ni. Mmg ada ambik dr dia jgk.

Jual kat kwn2 n staf upmkb, siap buat byrn bulanan lg. Lepas tu akak jual kain sutera..ambik dr Klate..selain tu akal jual jgk blouse, skirt, seluar dll..mmg muka penjual kain baju la dulu..haha

Selain tu pernah jgk berjinak2 nak jual Tu**erware, C*I, Zh*li*n, Er* Ed*r, Gia*omo, Le*o, jual handbag dan ada bbrp lg MLM..semua akak join. Tapi semua xde jodoh dgn akak. Semua xjd nak berbiz.

Akak dan suami pernah juga berniaga makanan..ni lebih kepada hobi dan suka2. Pernah jd penjual goreng pisang, tauhu sumbat, tauhu mentah home made, taufufah, air soya, akak ambik tempahan buat cupcakes, apam polkadot dan mcm2 lg lah. Semua dibuat secara part-time tau..Kdg2 seronok pulak bila ingat balik. Penat mmg xtau nak habaq la tp sbb minat, penat tolak tepi. Kdg2 tu bukan dpt untung byk pun.

Tapi pd Sept 2012 akak join shaklee selepas lbh sethn guna produk ni. Mmg byk kesan yg akak dpt sepanjang dok mkn vit shaklee ni. Pastu akak suka la menyampuk g komen kat post sorang penjual Shaklee masa tu iaitu Mai Md Saupi. Cerita kesan yg akak dpt sewaktu hamil dan berpantang Hanis dgn suplimen shaklee.

Dari situ lah Mai mula ajak akak join shaklee, walau mulanya akak jual mahal..akhirnya selepas ajakan kali ke3 akak bersetuju join ahli tp hnya sbb nak dpt harga ahli lbh murah. Padahal sblm tu dok beli dgn org lain, tp org tu xde la beriya ajak akak join shaklee.

Syukur jgk akak join dgn Mai dpt masuk bwh group hebat. Bila dh join tu 2 minggu pertama akak dok diam je..tp ms tu akak muka selidik mcmna biz shaklee ni..bc semua info dlm group sehinggalah satu hari akak beranikan diri kongsi kebaikan Shaklee di fb.

Maklumlah masa tu pun klu buka fb asyik dok scroll cerita org je kan. Kebetulan tgh berpantangkan Hanis masa tu. Takdir Allah hasil perkongsian akak tu dpt sambutan ramai dr rakan2 fb. Niat asal nak kongsi kesan sendiri dgn kwn2, hasilnya bulan pertama akak dpt bonus rm500+!

Masa tu barulah ia membuka mata akak..rupanya biz Shaklee ni selain dpt bantu org utk hidup lbh sihat , dpt juga tambah income keluarga. Maklumlah setiap drpd kita punya impian dan keperluan hidup yang pelbagai. Jd pada masa tu mmg akak nampak biz shaklee ni klu dibuat dgn betul blh pergi jauh.

Ditambah pula lps tu akak ada buat pembacaan ttg biz MLM (sbb baru tahu bahawasanya Shaklee ni adalah MLM)dan syukur Shaklee adalah MLM patuh syariah. Dan byk lg kebaikan2 lain yg akak dpt dan rasai sejak join shaklee (klu nak citer, 3 hari 3 malam tak habis ni) membuatkan akak terus setia dgn biz shaklee sampai skrg.

Bonus akak dr 3 angka berganjak ke 4 angka dan pernah mencecah 5 angka. Mmg byk sgt bntu akak bonus Shaklee ni tau. Tp yg sebenarnya ukhuwwah dlm Shaklee dan ilmu2 baru yg akak dpt sejak sertai Shaklee ni jugak yg mengikat kesetiaan akak dgn biz ini.

Sbb tu walau pelbagai ujian, dugaan dan fitnah yg dilemparkan terhadap shaklee akk tak mudah melatah. Produk Shklee dah jalani pelbagai ujian klinikal siap dgn landmark study yg dilakukan oleh para saintis yg berwibawa dan ditambah pula dgn kelulusan HALAL & KKM ..mmg xsama la dgn produk yg dikilangkan di tempat yg sama tapi dijual dgn label lain2 tu kan.

Group akak juga dh berjaya bantu ramai org jana income 3-4 angka dgn Shaklee. Korang kalau nak join jami jana income dgn Shaklee jgn malu2 pm akak ya. Jom kita sama2 capai impiqn dgn Shaklee, syarikat suplimen yang SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM ni

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, pembelian, keahlian, tips dan harga istimewa, boleh berhubung dengan saya melalui medium berikut:



✎ PM di FB: Najihah Abdul Mutalib
 ✒ Blog: http://najihahabdulmutalib.blogspot.my/
 ✉ Emel: najihah.abdul.mutalib@gmail.com
 📠 Sms/whatsApp: 016-8867098 | 013-4517098
 COD: Kawasan Sekitar Gong Badak, Kuala Terengganu

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.